comment 0

Grand Hotel (1932)

Det här var ännu en film på topp-fem-måste-se-filmer denna månad. Filmen utspelar sig på Grand Hotel i Berlin. Vi får följa flera livsöden innanför hotellets väggar, en ängslig rysk ballerina med scenskräck, en sekreterare som omger sig med rika män, en dödssjuk fattig man som spenderar sina livs besparingar och sista dagar på hotellet. En väldigt stjärnspäckad film med några av dåtidens största skådespelare.

Det finns väldigt många delade meningar om denna film, vissa anser att den handlar om alldeles vanliga händelser på ett hotell, men det är något jag verkligen gillar med den. Faktumet av att varje “Grand Hotel” i hela världen fungerar som en enda karusell av människor som färdas igenom dess dörrar, år efter år, dom flesta utan att göra något intryck alls. Hotell är någonting som alltid faschinerat mig.

And what do you do in the Grand Hotel? Eat. Sleep. Loaf around. Flirt a little, dance a little. A hundred doors leading to one hall. No one knows anything about the person next to them. And when you leave, someone occupies your room, lies in your bed… that’s the end.

Mitt betyg: 10/10

Intressanta men på något sätt ändå vardagliga och verklighetstrogna karaktärer med underbar dialog, snyggt filmat, bra musik, bra skådespelare, intressant koncept.

Film 7/30 denna månad.

Advertisements
Filed under: Movies

About the Author

Posted by

Skönhetsfantast och dagdrömmare. Älskar att hitta det perfekta röda läppstiftet och att testa nya sminkprodukter. Är minst lika besatt av parfymer och hudvård. Min passion i livet är fotografi, drömmer om att en dag flytta till Berlin och gå fotoskola.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s