comment 0

Pancakes

Här är mitt recept på amerikanska pannkankor. Smeten ska vara ganska tjock, men dom ska ändå bli fluffiga. Det är lite olika mått eftersom jag gjort om dem från ett amerikanskt recept.

Emmas Amerikanska blåbärspannkankor
Två portioner 

180g mjöl
½dl mjölk
250ml filmjölk
2 ägg
1 kryddmått vanilj
2msk florsocker
50g smält smör
½ tesked salt
1½ tesked bakpulver
5dl blåbär, helst färska

Börja med att blanda ihop äggen och mjölken och filmjölken. Vänd sedan ner de torra ingredienserna och rör om tills det blir en smet. Blanda sist i hälften av smöret som gärna får svalna en liten stund.

Nu till stekningen: man ska använda så lite fett i pannan som möjligt. Tryck inte på pannkakorna eller vänd dom för mycket när du steker för så blir dom inte lika fluffiga.

Jag brukar sätta blåbär på mina pannkakor när dom är i stekpannan för då blir inte smeten helt blåfärgad. Man kan ha allt från nutella till bacon till, det blir väldigt gott!

Advertisements
Filed under: Uncategorized

About the Author

Posted by

Skönhetsfantast och dagdrömmare. Älskar att hitta det perfekta röda läppstiftet och att testa nya sminkprodukter. Är minst lika besatt av parfymer och hudvård. Min passion i livet är fotografi, drömmer om att en dag flytta till Berlin och gå fotoskola.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s