comment 0

Refugees Welcome

Över 60 miljoner människor är på flykt från krigshärjade och osäkra förhållanden i sina hemländer. De som flyr har inget val. Att riskera sitt liv för att fly till Europa är mindre riskabelt än att stanna kvar. Hela byar och städer utplånas av terroristgrupper och i många fall är även regimen i sig inblandade i konflikter som dödar civilbefolkningen. Syrien är en stat där kontrollen över medborgarna, avlyssning och kartläggning anses vara i samma grad som Östtyskland en gång var. Ett flyganfall mot en rebellkontrollerad stad i Syrien har nyligen krävt över 70 människors liv. Ytterligare en attack mot en marknad i den rebellkontrollerade staden Douma dödade 110 människor. Eldupphör och vapenvilor bryts gång på gång i dessa länder. Civilbefolkningen kan inte vänta på förhandlingar och fred, de måste fly landet.

Ändå väljer vi i Europa att bygga upp murar, stänga oss inne, säga att “vi har inte har plats för er” här när dessa människor precis avklarat en resa som många gånger slutar med att man inte har livet i behåll. Då skickas de tillbaka. Tillbaka till de länder och städer de nyss flytt från för sina liv. De här inte dom papper som krävs för att stanna kvar.

Vi måste göra mer. Vi måste ta emot dessa människor. Alla länder i Europa måste ta sitt ansvar, för de som flyr har inget val.

refugees_welcome

Advertisements
Filed under: Uncategorized

About the Author

Posted by

Skönhetsfantast och dagdrömmare. Älskar att hitta det perfekta röda läppstiftet och att testa nya sminkprodukter. Är minst lika besatt av parfymer och hudvård. Min passion i livet är fotografi, drömmer om att en dag flytta till Berlin och gå fotoskola.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s